Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner? | Bosnian.Lamareschale.org

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Napomena: ovaj pregled pretpostavlja znanje o Antminer S9. Ako niste upoznati s tim uređajem, pogledajte našu detaljnu Antminer S9 pregled.

Unatoč nedavnom AsicBoostand Antbleedscandals, Bitmain ostaje premijer na svijetu ASIC proizvođača. Njihov hardver je upravo to dobro da, u većini slučajeva, svako ko želi da kopaju Bitcoin je primoran da drže nos i kupuju od Bitmain. Procjenjuje se da je njihov hardver trenutno ovlasti oko 70% od Bitcoin mreže.

Antminer je S9, koji smo testirali u dubinu, i dalje vodi kao najbrži i najefikasniji komercijalno dostupnih ASIC do danas. Međutim, to nije bilo bez problema pouzdanosti koji Bitmain traži da se ispravi sa newish Antminer T9, objavljen u januaru 2017. Iako su obje ASIC se pokreće isti čipova (16 nm BM1387) i imaju vrlo sličan ukupni dizajn, postoje nekoliko ključnih razlika između njih. Koji uređaj je najbolje odgovara za Vaše zahtjeve? Ovaj pregled će vam pomoći da odlučite!

T9 ima isti dizajn dual-fan, formata i težinu kao S9.

5 Važni Razlike između S9 i Antminer T9

Je Antminer T9 je slabiji od većine S9s

T9 je hashrate je 11,5 TH / s. Dok S9 maksimalna hashrate varirala prema serijsku proizvodnju, većina serije koji radi u na iznad 12 TH / s. Iako je nedavno seriju od S9s (Batch 22) dobio samo 11TH / e, rano staze su reklamiraju kao postizanje više od 14 TH / s.

Prema našim Bitcoin mining calculatorand na sadašnjem nivou poteškoća, to znači jedan T9 radi non-stop treba proizvesti oko 1.46 BTC u godinu dana. Stvarni broj je vjerovatno biti niža zbog stalno penjanje stopa poteškoća. Profitabilnost se određuje ne sirovu snagu, ali po cijeni struje i trošak jedinice oduzima od svoje zarade.

Antminer T9S su manje efikasne od S9s

U Antminer T9draws 1450W na zid pomoću uređaja Bitmain je APW3 napajanje (PSU). Efikasnost T9 je izražena kao 0.126 džula / GH. Ovo je upotreba znatno viša sila (oko 29%) nego 1078W remi nekog pod takt jednako brzo S9, koje mogu ostvariti oko 0.098 J / GH. Na 10c po kWh, to iznosi dodatnih 320 $ u godišnji troškovi za električnu energiju.

Potrošnja energije T9 je također nešto iznad 1375W nacrtao najbrže 14 TH / s S9 serija.

Kao električna efikasnost je primarni odrednica u dugoročnu profitabilnost, T9 smanjen učinkovit prilično zabrinjavajuće. Na električni troškove 10c (malo ispod US prosjeka) po kWh, možete očekivati ​​da će platiti oko 1.270 $ troškova energije godišnje, čime je izračunata dobiti sve do otprilike 1 BTC godišnje.

Antminer T9S košta nešto manje od S9s

Na oko 1059 $, kada je kupljen direktno od Bitmain, T9 je nešto jeftiniji od svoje predstojeće serije 13.5 TH / e S9s, koji će se prodavati za $ 1099. Ova razlika $ 40 Cijena čini nevažnim butthe novi S9s se samo očekuje da će isporuka početi u septembru... A nekoliko mjeseci (od trenutka pisanja ovog teksta) može biti jako dugo u Bitcoin i težine i cijene mogu oba znatno kretati u međuvremenu.

Drugim riječima, ako imate prilično jeftin snage i pod pretpostavkom (opasno) da poteškoće ne spike i / ili BTC cijena ne pada, T9 couldpay za sebe u roku od godinu dana...

Budite svjesni da ćete morati platiti za otpremu i napojne jedinice, ako već nemate odgovarajući jedan. Preporučena PSU je Bitmain je APW3 ++, koji se prodaje za $ 105 novih. EVGA SuperNOVA 1300 W GPU PSU će raditi dobro.

To može biti prednost kupiti od lokalnog distributera, da uštedi na troškove prijevoza i vremena. Ako provjerite sajtovima kao što su eBay, Amazon, ili AliExpress, naći ćete T9S, S9s i napojne jedinice na različitim cijena boda. Budite oprezni prilikom kupovine polovnih rudara, jer oni mogu biti neispravan i bivših garancije.

Je Antminer T9 je mnogo pouzdanijim!

Glavna prodajna tačka T9 je poboljšana pouzdanost. Dok S9s natrpati u veću efikasnost s više čipova, oni čipovi su bili skloni neuspjeh zbog radi na minimalno napona. T9 čipovi rade na višem naponu, što znači manje efikasnosti, ali veću pouzdanost.

Za ljude sa širokim nizom rudara, veća stabilnost može biti vrijedno hit efikasnosti. To znači manje reseta, manje održavanje, manje zastoja, manje rudarskih vremena troši na popravke i zamjene, a manje pogoršanje u cjelini.

T9S imao bolji Garancija

Standard od 90 dana garancija Bitmain o S9s nije bio posebno darežljiv. T9 je prodata 180 dana garancije, što je očito duplo dobro. To je rekao; narednih serija S9s će imati i to 180 dana garancije. Imajte na umu da aktivnosti kao što su overclocking ili pomoću pogrešne napajanja će poništiti jamstvo Bitmain a. Garancija ne pokriva štetu nastalu od elemenata. Ako kupovine od eBay ili sličnim stranicama, tražiti prodavača koji pružaju svoje garancije.

Kao Bitmain trenutno ne nude T9 za prodaju, garancija prednost neutrališe osim ako vaš lokalni prodavac daje garanciju sličnih trajanja.

Bottom Line - je Antminer T9 vredno toga?

Ako želite da ustane i rudarstva u najkraćem mogućem roku andreliability je važnije od efikasnosti, onda bih da je T9 je razuman izbor. Ako ne plaćaju za vlast i samo žele dobro, brzo rudar možete "otpustiti i zaboraviti", rekao je Antminer T9will lijepo uklapa.

Ako ste spremni da se više hands-on sa svojim rudarstvu, onda bih rekao da u narednom S9 rudar će biti bolji izbor, pogotovo ako želite taj dan garancije 180. Međutim, čekanje za narednu seriju mogla dokazati skupe, pogotovo kada se uračuna vjerovatno puta dostave iz Bitmain u Kini.

Ako si novac svesni i ne smeta shopping oko - možda čak i petljanje s rudar se postigla veća efikasnost - onda bismo preporučujemo tražeći pravo serije polovnih S9s, po pravoj cijeni. Ako ih pronaći novo što je još bolje, nego vjerojatno zbog velike potražnje može! Kao i većina ljudi plaćaju za njihovo korištenje energije, efikasnost će vjerojatno dokazati odlučujući faktor - i trenutno ništa nije efikasniji od prava S9.

Na kraju, treba napomenuti da je reakcija stručne rudara na T9 nije bio posebno pozitivno. Izgleda da je da je T9 je način za Bitmain očistiti zalihe ispod standarda čipova, tako što ćete pokrenuti ih na višim naponom da povećaju pouzdanost opći konsenzus. Loša strana ovoga je degradiran efikasnost.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Best Bitcoin usluge deponovanja

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

GreenAddress.it pregled

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)