Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016 | Bosnian.Lamareschale.org

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Ali otkad je da smo dobiti puno pitanja pitanjem "Koji je najbolji VPN za korištenje?"

Dakle, u današnjem post voleo bih da pokrije ono što ja smatram vrhu 4 VPN provajdera koji su danas dostupni na tržištu. Ali pre nego što počnem pregled moramo odgovoriti na osnovno pitanje:

Šta je VPN?

VPN je skraćenica za Virtual Private Network. To je u osnovi grupa računara sve koje su međusobno povezane preko interneta. Ovaj dodaje sigurnost i privatnost na internetu. Dopusti mi da objasnim.

Bezbjednost

# 8211; Kada koristite "normalno" Wi-Fi (tj javno Wi-Fi) koristite nesigurnog vezu na Internet. To znači da ste ranjivi na hakere i druge zlonamjerne napade pokušavaju ukrasti vaše podatke. Prilikom povezivanja kroz mrežu privatnih i sigurnog računala (tj VPN) vi štitite podataka koji se prenosi kroz enkripciju.

Privatnost

# 8211; Kada se povezujete na Internet bez VPN bilo tko može pratiti vašu IP adresu (Internet protokol adresa). To znači da je vaša lokacija može se ukazalo prilično lako. Kada pristupate Internetu putem VPN čini vašu lokaciju da bi da bude udaljenom računalu, tako da je vaša privatnost je osiguran.

Nije me briga za anonimnost, zbog čega treba da koristim VPN?

Čak i ako ne smatrate da skrivanje IP adresa ima bilo kakav interes za vas, vjerojatno nisu svjesni rizika uključenih u povezivanju na Internet iz nesigurnog mreže. Javnih Wi-Fi mrežama poput onih u kafićima ili hotelima-nisu ni približno kao siguran kao što misliš. Čak i ako imaju lozinku, delite mrežu s tona drugih ljudi, što znači da vaši podaci u opasnosti.

Dakle, ako ste se prijavili na vaš e-mail, bankovni račun, Facebooka ili podnijeti bilo koje druge osjetljive informacije dok je povezan na javnu mrežu, netko može lako dobiti te podatke. Iako postoje neki način će vam pomoći da ostanete sigurno, ako želite rješenje One Stop - koristi VPN.

Ako želite pravi demonstracija koliko je ovo ozbiljno, gledati ovaj video:

Također, ponekad ćete želite pristupiti web stranice koje nisu dostupne u vašoj zemlji. U ovom slučaju VPN je i dobro rješenje. Na primjer, kada sam putovala kroz Kinu nisam mogao pristupiti Facebook ili Google ako ne koristi VPN.

Kako da znam šta je dobar VPN uslugu izgleda?

Budući da postoji toliko VPN usluge tamo da je malo teško znati kako da ih procijeni. Evo kratak popis onoga što treba da se u potrazi za u VPN usluga:

Exit lokacije

# 8211; Ovo u osnovi diktira šta IPS možete koristiti prilikom pristupa VPN. Dakle, ako na primjer, želite da surfate iz SAD IP potreban vam je VPN usluga koje opskrbljuje takav izlaz lokacijama.

Sindikat

# 8211; Da li VPN servisa vodi evidenciju o tome šta radite? Ako je to potpuna privatnost si nakon ćete želite biti sigurni što je sječa politika tog konkretnog VPN uslugu.

Protokol

# 8211; Ovo može zvučati pomalo zbunjujuće, jer kada se uporedi VPN usluge vidjet ćete termine kao što su SSL / TLS (ponekad se naziva OpenVPN podrška,) PPTP, IPSec, L2TP, i druge vrste VPN-a. Međutim, većina od tih opcija su nevidljivi za vas kao korisnika kao svi ovi protokola pružaju sigurne veze. Naravno, postoje razlike između protokola, ali ako ste zabrinuti zbog toga ste vjerojatno već upoznati sa njima.

Brzina

# 8211; Od povezivanje putem udaljenom računalu potrebno više vremena, pobrinite se da VPN servisa ste odabrali može isporučiti vaša veza dovoljno brzo. Ne postoji ništa više frustrirajuće od spor internet priključak...

Mobilna aplikacija

# 8211; Mobile korištenje u stalno povećava, tako da želite biti sigurni da je VPN usluga također opskrbljuje svoj mobilni telefon sa adekvatna rješenja. Pobrinite se da je mobilna aplikacija je dostupna za uslugu koju se ispituje da li je ovo pitanje.

Kompatibilnost sa operativnim sistemima

# 8211; Vaš će se instalirati komad softvera pod nazivom VPN klijent na vašem računalu za povezivanje na VPN tako da je potrebno kako bi bili sigurni da je kompatibilan s OS (operativni sistem). Danas većina VPN usluge su kompatibilni s Windows i Mac OS, ali to je uvijek savjetovao da proverite da li je podržan svoj OS.

Cijena

# 8211; Kada je u pitanju cijena ćete naći slobodan i pretplate VPN na bazi. Iako koristeći besplatni VPN može zvučati atraktivno Imajte na umu da je većina besplatnih usluga će se prijavite vaše aktivnosti i služiti oglasa na osnovu gde si surfed. Također, njihov izlazak lokacije su prilično ograničene.

Pretplata baziran VPN će vjerojatno uzeti vašu privatnost ozbiljnije, ali ćete morati saznati ako se prijave bilo koji od vaših aktivnosti kroz njihove sječe politike. Također, u većini slučajeva neće služiti oglasa i da će vam ponuditi neku vrstu besplatnu probnu verziju da koriste njihove usluge.

Dakle, ovdje su top 4 VPN usluga 99Bitcoins

IPVanish

Ovo je VPN Koristio sam dok sam pisao ovaj post. Ona ima prilično impresivnu brzinu veze (ponekad zaboravim da sam na VPN), mobilni kompatibilnost i koji se prostire na 25,000+ IP adrese na 325+ serverima u 60 zemalja.

Ona također ima namenski mobilna aplikacija za iOS i Android i to je kompatibilan s većinom OS tamo. Ako idete s godišnjim planom je trenutno 78 $ / godišnje, ali možete koristiti ovu couponto dobiti popust od 30% (dovođenje ga samo 54.95 $ / godišnje). Naravno, tu je 7 dana novac-leđa garancija i možete platiti Bitcoin koji je uvijek sjajna opcija :)

Korisnički interfejs je prilično intuitivan i potrebno je da 2 minute za postavljanje sve gore. Vrlo impresioniran do sada servis. Da biste pronašli više informacija o IPVanish kliknite ovdje.

ExpressVPN

Još jedan od mojih ličnih favorita. Koristio sam ExpressVPN se kada sam putovao kroz Kinu na konferenciju Bitcoin (I potreban pristup Google i Facebook). Volim da super lako "jedno dugme" sučelje, veza je super brz i ima 78 zemalja (i 100 gradova) možete odabrati da se povežete s. Cijena je oko 100 $ za cijelu godinu (ili $ 12.95 za mjesec dana). Također možete dobiti od 30 dana novac leđa garantira ako smatrate da je usluga ne odgovara.

Da biste saznali više o ExpressVPN kliknite ovdje.

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN je jedan od najpopularnijih VPN usluga danas. Nudi besplatan proxy koji možete koristiti, ali ćete morati "čekati u redu", kako bi za to da rade (traje oko 2-3 minuta). Oni također nude 30 dana novac leđa garancija na njihove planove. Ja lično ne volim softvera "look and feel", ali pretpostavljam da je to stvar ukusa.

CyberGhost VPN ima servere raspoređeni u 20+ zemalja širom svijeta - možete vidjeti listu svih zemalja i servera ovdje.

Usluga pruža podršku mobilnim uređajima, kao i već dopušta samo jedan uređaj biti povezani u svakom trenutku (IPVanish omogućuje do 2 uređaja istovremeno povezivanje). CyberGhost VPNalso prihvatiti Bitcoin plaćanja i košta između 60- $ 110 $ / godišnje ovisno o planu ste odabrali.

Da biste pronašli više informacija o CyberGhost VPN kliknite ovdje.

HideMyAss

Jedan od najpopularnijih igrača na tržištu, "Hide My Ass" (ili HMA) je jedna od najvećih kompanija za pružanje VPN tamo danas. HMA posluje u 190 zemalja, sa preko 880 servera - to će vam dati širok spektar IP adresa. Evo kompletan spisak servera.

Osim ekstremnih pokrivenost HMA nudi uslugu čini prilično slična prethodna dva provajdera spomenuo (mobilnim uređajima i više OS-podržani). Godišnja cijena HMA je $ 78 što je upravo ono što IPVanish naplaćuje kao dobro. Sve u svemu solidan servis.

Da biste pronašli više informacija o Sakrij My Ass kliknite ovdje.

StrongVPN

StrongVPN još od 1994. Godine u računalnoj industriji. Također je poznat kao ReliableHosting.com i kasnije počeo sa pružanjem VPN usluge. Njihova strategija cena je malo drugačija jer vam omogućiti da birate između 3 različita paketa - Lite, specijalne i Deluxe.

Paketi se razlikuju jedna od druge u broju servera i zemalja možete povezati. Vi ste također ograničen broj servera prekidača možete učiniti mjesečno, što je mana u odnosu na druge provajdere.

Cijena-mudar Deluxe paket koji izgleda najbolje paket da se natječu sa onim što drugi nude troškove $ 155 što je mnogo veću cijenu od konkurenata. Jedna stvar treba imati na umu je da StrongVPN izgleda zadržati datoteka dnevnika svojih korisnika - pa ako je anonimnost koju tražite možda ovo nije najbolje usluge.

Da biste pronašli više informacija o Strong VPN kliknite ovdje.

Jedan cool VPN infografiku od StrongVPN

Prije nego što završim, evo neka vrsta grafičkih rekapitulaciju što smo pokriveni stvorio StrongVPN. To ide malo više u dubinu o različitim protokolima kao dobro. Ako imate svoje iskustvo sa VPN usluge slobodno ga podijelite u komentar ispod teksta.

Izvor: Lifehacker

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitcoin protiv Ethereum: Upoređivanje kriptokutnosti

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza

Post Tacocoin

Bitbay pregledao: kupovinu Bitkoina u Poljskoj

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

Pregledao je Luno (bivši BitX) Bitcoin Exchange i Wallet

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci