Best Bitcoin usluge deponovanja | Bosnian.Lamareschale.org

Best Bitcoin usluge deponovanja

Best Bitcoin usluge deponovanja

Upotreba 3rd party escrow usluga rukovati Bitcoin isplate je dobra ideja u transakcijama s nepouzdanom stranke. Escrow štiti prodavci od lažnih kupaca, zahtijevajući Bitcoin biti uplaćen u napadu. Isto tako, kupci su zaštićeni ako je prodavac ispostavi da je prevarant i ne isporučiti robu. U slučaju spora takva, escrow usluga će djelovati kao arbitra i odrediti koji bi u konačnici trebalo dobiti Bitcoin sredstava.

Mnogi Bitcoin tržišta imaju ugrađen u escrow usluga (tj LocalBitcoins, CryptoThrift, BitPremier, itd). U suprotnom, pogledajte escrow usluga ispod - svaki od njih je izgradio solidnu reputaciju i generalno poverenje Bitcoin zajednice.

Nedavno sam napravio nekoliko velikih kupovina Bitcoin u vezi s ljudima koje nikada ranije nisam sreo. To, naravno, meni potrebno da biste koristili neku vrstu deponovan usluga za obavljanje transakcije. Kada moje istraživanje o različitim uslugama koje su dostupne sam naišao dva glavna problema:

1. Ti (još uvek) šalje novac za stranca

Kada koristite Bitcoin escrow usluga koje zapravo ne riješe originalnih problem imate posla, a to je da ne šalju novac sa strancima. Nemaš pojma ko stoji iza escrow stranice i zašto bi im vjerovati sa svojim novcem više nego što ti vjerovati osobi koju kupujete iz?

2. Ne postoji mnogo uglednih Bitcoin escrow usluga

Nažalost, ne možete naći mnoge poznate Bitcoin escrow sajtova. Onu koja je još uvijek aktivan je BTCrow ažuriranje (2017 - servis prekinuti). Osnovan 2011. Godine BTCrow je i dalje jedina "dugo živjeli" rešenje tamo. Međutim, previše nije toliko pouzdan. Nekoliko BitcoinTalk korisnici su prijavili kašnjenja je odgovor sistema.

Na primjer ovaj korisnik prodao ime domene kroz BTCrow ali kada je transakcija bila potpuna, nije dobio svoj novac. Iako je objavljeno na BitcoinTalk i kontaktirao podršku BTCrow je bilo potrebno 12 sati dok se problem je riješen, a to je način da se mnogo ako čekaš $ 7,500 da uđe.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da BTCrow promijenio handssince je prvi put formaciju. Isto tako kada se ispituje BitcoinTalk malo dublje ćete naći mišljenja u vezi svoju reputaciju ide u oba pravca.

Kada sam osobno pokušao da ga koristite po prvi put mailova potvrde trajala više od sat vremena da stigne. Na kraju sam odlučio da pošalje novac direktno prodavcu, jer sam se bojala njihov sistem nije bio do danas.

Iako je u ovom trenutku sam uradio detaljnu provjeru identiteta prodavatelja, to još nije osjeća ugodno slanje nekoliko tisuća dolara, bez osiguranja da ću dobiti ono što sam platio. Takođe BTCrow useron Bitcoin razgovor je bio u stanju mirovanja u to vrijeme i nije izgledalo da se reaguje na bilo BTCrow u vezi teme.

Ostali Bitcoin escrow stranicama nemaju ugled (dobra ili loša) tako da nema načina da saznamo da li su legalno osim pokušavaju svoje usluge.

Escrow My Bits

Prije formiran oko 2 godine deponovan Moja Bits je još jedan Bitcoin escrow usluga možda želite uzeti u obzir. Sajt ima 4 različite vrste escrows:

Redovito posredništvo - Ti deponirati svoje zlato u Bitcoin adresu kontrolom lokacije, a sredstva su proslijeđena hladnjaču.

Redovne posredništvo vezan za fiat vrijednosti - Ti deponovati na Bitcoin adresu kontrolom Coinapult i Coinapult klinovi vrijednost na fiat ili sredstvo vrijednosti.

Mutli-Signature posredništvo - Vaša sredstva se čuvaju u sigurnom 2 od 3 multi-potpis transakcija gdje sajtu ima samo jedan ključ.

Multi-Signature deponovan vezana na vrijednost fiat - Vaša sredstva se čuvaju u sigurnom 2 od 3 multi-potpis transakcije pomoću Omni (mastercoin) ili Nubits PEG vrijednosti.

Dobra strana je deponovan moje Bits je da ako je transakcija potrebno je dosta vremena da se prođe kroz još uvijek možete peg ga na vrijednost dolara i nećete biti pogođeni kursa. Sajt uzima 1% troškova transakcije za uslugu. Evo kratki video o usluzi:

Šta ako ne želite koristiti lokaciju 3rd party?

Na sreću nije sve izgubljeno. Još uvijek postoje neke održive opcije koje će vam omogućiti da se sprovede Bitcoin transakcija kroz posredništvo. Ako želiš da eliminiše pitanje ugled možete koristiti escrow threadon BitcoinTalk koja ima više korisnika koje snabdevaju escrow usluga. Ovi korisnici imaju izuzetno visok rang povjerenja i verovatno ne prevare (koristiti na vlastitu odgovornost, ovo je samo sopstveni savet).

Još jedna opcija, koje sam osobno radije koristi multisig servisa poput Bitrated. Bitrated nije escrow usluga, to je multisig walletthat omogućava 2 od 3 osobe za završetak transakcije. Dopusti mi da objasnim.


A multisig novčanik je zajednički novčanik koji zahtijeva određenu količinu potpisa kako bi se transfer sredstava iz njega. Na primjer, novčanik može biti zajednički za 3 osobe i kada je bilo 2 od 3 odluči da pošalje novac, nalog se izvršava.

BItratedis osnovi platformu koja donosi kupcima i prodavcima sa arbitara. To onda stvara multisig novčanik sve tri strane dijele, koji zahtijeva samo dva potpisa za oslobađanje sredstava. Dakle, ako i prodavatelja i kupca se slažu da je transakcija završi nije potreban arbitra. Ako prodavac ili kupac vjeruju treba napraviti spora onda arbitra posao je da odluči gdje da pošalje novac.

Naravno, arbitri obično naplatiti naknadu za svoje usluge, ali to je obično vrlo pristojan. Naknade menjaju u zavisnosti od toga da li je na kraju potrebno arbitraže ili ne. Još jedna stvar koju treba imati na umu je da je sistem postavljen tako da će prodavac uvijek biti onaj koji plaća naknade arbitražu.

Glavni upside ove platforme je da ti ne šalju novac sa strancima, samo si to deponovanje unutar multisig novčanik koji imaju određene kontrolu nad. Bitrated sebi, ne držite privatni ključ za novčanik i ne može ukrasti sredstva.

Moj lični lekciju iz Bitrated...

Ne tako davno sam vodio još jedna velika Bitcoin transakcija, ovaj put kroz Bitrated. Moram reći da, iako je sistem nedostaje neke osnovne funkcije (npr uređivanje trgovine, korisnici poruke, itd) to radi prilično glatko. Jedini problem sam imao je da sam zapravo izgubio 2FA lozinku za račun (ali to sam samo ja glup).

Od Bitrated nema načina pristupanja multisig novčanik morao sam koristiti uslugu arbitra kako bi se oslobodili novac prodavatelju. Na sreću sve je prošlo prilično glatko. Sve u svemu, ne mogu reći da sam prilično impresioniran Bitrated službi. U vrijeme pisanja ovog post sistem sam po sebi ne zaračunava nikakve naknade - ćete samo morati platiti naknade arbitražu.

Sistem također isporučuje vrlo osnovni povratne mechanismthat vam omogućava da vidite ko su korisnici najbolje ocijenjene i arbitara na sajtu.

Prije nego što sam potpisati imajte na umu da, ako imate posla samo uz transfer novca (tj kupovine / prodaje Bitcoin), mnoge razmjene imaju svoje escrow usluga izgrađena u (npr LocalBitcoins).

Dakle, to su u osnovi svoje opcije: Going s "tradicionalnim" Bitcoin escrow usluga, koristeći BitcoinTalk posrednika ili koristeći Bitrated. Lično volim Bitrated, ako imate bilo koji drugi Bitcoin escrow rješenja slobodno ih dijeli u komentarima ispod ovog post.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet pregled - To je zaista Cool Wallet

Post Tacocoin

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza

Post Tacocoin

Indacoin pregled - Da li je Legit Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

KeepKey protiv TREZOR - Bitcoin Hardware Wallet pregled

Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

7 Bitcoin Debitne kartice Upoređene i pregledane (2018)