Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati | Bosnian.Lamareschale.org

Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati

Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati

Hajde da pogledamo na usluge koje Xapo glasi:

Xapo Online Wallet i mobilne aplikacije

Web novčanici nisu najbolja opcija za čuvanje Bitcoin iz sigurnosnih razloga. Međutim, Xapo ima reputaciju zbog toga što neke dobre privatnost i sigurnosne značajke, kao što su dva faktora autentifikacije. Osim toga, imate mogućnost prebacivanja vaše Bitcoin na Xapo trezor, što je korisno ako ih držite dugoročno, a ne da ih koriste za svakodnevnu potrošnju u kombinaciji sa Xapo debitnom karticom (više o tome kasnije). U svakom slučaju, to je lijepo imati izbora i element fleksibilnosti.

Imajte na umu da je u cilju upravljanje Bitcoin sa Xapo web novčanik, morate imati internet vezu. Ono što mi se sviđa kod Xapo web novčanik je da je jednostavan za korištenje. Raspored je vrlo jednostavan, što ga čini idealnim ako ste novi u kriptovaluta.

Prenošenje Bitcoin na i iz sefa je lako, i biti u mogućnosti vidjeti svoj stanju i prometu dok su u pokretu je zgodan. Tu je i mobilni podršku sa Xapo mobilne appavailable na Android i iOS.

The Xapo Vault

Pomislite na Xapo vaultlike štedni račun. To je mjesto odmaknete Bitcoin kada želite da ga držati dugoročno za dodatnu sigurnost. Slanje sredstava iz Xapo web novčanik u trezor je lako. U slučaju povlačenja sredstava iz trezora, postoji više slojeva sigurnosti potvrditi vaš zahtjev. U bitkoine se zatim prenesen na vaš novčanik u roku od 48 sati.

Trezor ima niz sigurnosnih funkcija, kao što su autentifikacija Multifactor i privatni ključ segmentacije. Kada prijenos sredstava iz vašeg Xapo web novčanik na Xapo trezor, ta sredstva su se preselili u isključeno računalo. Podaci se zatim šifrirani i oborio prije nego što se kopira na eksternih diskova i papir. Sigurnosne kopije se zatim čuvaju u fizičkom trezorima na različitim lokacijama. Takve sigurnosne procedure su dizajnirani kako bi se bolje zaštitili svoj Bitcoin od mogućih napada.

U Xapo debitne kartice

Osim pružanja dvije opcije Bitcoin skladišta u Xapo novčanik i trezora, Xapo takođe pomaže u smislu potrošnje Bitcoin. Radi mnogo kao običan debitnu karticu, a jedina razlika je u tome da je to povezano sa svojim Xapo web novčanik, nego bankovni račun.

U Xapo debitna kartica omogućava vam za kupovinu sa svojim Bitcoin kao i podizanje gotovine na bankomatima. Može se koristiti bilo gdje u svijetu koja prihvata VISA online, sa USD, GBP i EUR valuti na raspolaganju. Lako je pratiti potrošnju jer si obaviješteni svaku kupovinu.

Jer je Xapo debitna kartica je povezana sa Xapo web novčanik, a ne sa svoda, trebalo bi izbjeći slanje sve vaše Bitcoin do sefa ako želite koristiti Xapo debitne kartice. Kartica ima svakodnevno ograničenja potrošnje, što može biti da je neograničen, ako vam pružiti dokumentacije za verifikaciju. U suprotnom, standardnog ograničenja dnevne potrošnje je $ 2,500 dnevno uz maksimalno dva ATM transakcije dnevno.

Naknade

Iako su i Xapo novčanik i Xapo trezoru su slobodne za korištenje, postoje neke naknade transakcije. Prebacivanje iz jedne Xapo novčanika na drugi je slobodan; Međutim, postoje naknade za transakciju kada šaljete ili primate izvan Xapo (kao što je i iz drugih novčanika ili bankovnih računa). Dodavanje sredstva snosi naknadu od 0,2%, dok je naknada za obradu mogu se prijaviti u zavisnosti od načina plaćanja.

Tu su i neke Xapo naknade debitne kartice. Ovo uključuje jednokratno plaćanje $ 20 za troškove kartice. Mijenja svoj PIN broj i trpi malu naknadu od $ 1. Radi se jeftinije ako koristite svoju karticu u trošenju valuti kartice. Ako ste se u inostranstvu koriste u drugoj valuti, naknade su veće.

Na primjer, povlačenje bankomat potrošnje valuti kartice nosi naknadu od $ 2.50, dok je povlačenje u drugoj valuti ima naknadu od $ 3.50. Ako napravite kupovine u valuti različitoj od potrošnje valute vaše kartice, tu je 3% deviznih naknadu za kupovinu.

Javno mnjenje i Online Recenzije

Iako postoje negativnih komentara se mogu naći u vezi Xapo, velika većina naišla sam na pod uslovom malo supstance svoja potraživanja. Kao takav, uzeo bih negativne komentare čitate na mreži sa zrnom soli, baš kao što će, kada ste pročitali komentara u kojima se pružaju posebno velika pohvala.

Mišljenja o Xapo Bitcoin novčanik i Vault aplikaciju na Google Play su uglavnom pozitivne, sa rejtingom s 4 zvjezdice od preko 30.000 korisnika. Postoje manje mišljenja dostupni za iOS verziju, koja ima rejting s 3 zvjezdice od 360 korisnika od trenutka pisanja. Xapo korisnička podrška je ukupne ali nešto dobro na spor.

Zaključak

Osobno, mislim da ako kupujete Bitcoin, ti si bolje da drži sebe nego stavljajući ga u rukama trećeg lica koji drži privatnih ključeva. To je rekao, moglo bi se tvrditi da su privatni ključevi su sigurnije sa sigurnosnim sistemom Xapo zapošljava. Xapo se vidi kao osnovan i renomirana firma, što je pravi, održiva opcija kada je u pitanju kupovina, skladištenje i trošenje Bitcoin.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet pregled - To je zaista Cool Wallet

Post Tacocoin

Bitconnect pregled: Da li je Legit?

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

Best Bitcoin usluge deponovanja

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu