TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled | Bosnian.Lamareschale.org

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled

Nakon korištenja TREZOR za jako dugo vremena napokon sam dobio ruke na knjizi Novčanik - TREZOR glavne konkurencije.

To je u osnovi uređaj koji vam omogućava da čuvate privatne ključeve na njemu. Ako pratite ovaj blog vjerovatno već znate da sam veliki TREZORfan - prvi široko rasprostranjen Bitcoin hardver novčanik. Također sam komentar za novčanik u prošlosti. Ali, pošto se do danas nije bilo prave konkurencije na TREZOR sam skočio na priliku da komentar o ovom kul novi uređaj i usporediti dva.

Je Ledger novčanik na pravo i TREZOR na lijevoj strani.

Ledger je stil bolji stil od TREZOR

Kada se otvori Ledgera paket odmah primijetiti da dolazi u stilu. Osim knjige flash same vožnje, te također dobiti PU kožni novčanik, a knjigu sigurnosnu karticu koja vrsta izgleda kao kreditnu karticu i lanac pričvrstite knjigu na svoj vrat, ako želite.

TREZOR-a uređaj je nekako nezgrapna u odnosu na Ledgera elegantniji dizajn. To je i mnogo lakše nositi Ledger oko jer je znatno manji od TREZOR.

Podešavanje novčanike - Jednostavno i do tačke

Instaliranje i podešavanje Ledger zahtijeva korištenje Chrome aplikacije. Jednom kada pokrenete aplikaciju sa web stranice Ledgera ćete biti predstavljen čarobnjak za podešavanje. U prošlosti knjizi novčanike nije imao drugi ekran kao TREZOR, ali je Nano S je u potpunosti opremljen sa svojim na ekranu.

Koristeći mali ekran na oba TREZOR i Ledger je moguće podesiti uređaj čak i sa ugrožena uređaj koji čini da se osećam mnogo lakše. Evo primjer kako to radi sa TREZOR:

Postavljanje sigurnosni - PIN kod i sjeme oporavak

PIN kôd je dodao sloj zaštite kako bi bili sigurni da čak i ako je neko ukrao vaše knjige od vas će i dalje imati težak put prijavljujete na svoj račun. Unesite pogrešan PIN kod 3 puta, a uređaj se sam briše čist.

Jednom kada ste podesili PIN kôd je vreme da se krene na seme oporavak. A sjeme oporavak je skup riječi koje kada se stavi zajedno u određenom kako može pomoći oporaviti privatne ključeve u slučaju da je uređaj slomljena ili izgubljena.

To znači da čak i ako ste potpuno uništim Ledgeryou'll i dalje moći da se oporavi sve svoje izgubljene Bitcoin preko tog sjemena. To je i razlog zašto je vrlo važno da se zapisati na sigurno mjesto gdje nitko ne može pristupiti jer ako netko dobije čekanje ove - oni mogu pristupiti svoje zlato.

Proces je prilično slična u oba uređaja. Oba pokazuju sjeme na samom, a ne uređaj na ekranu računara, tako da nema haker daljinski možete ga kopirati.

Evo screenshot sjemena oporavka moje Ledgera. Jednom sam ovaj post to znači da će morati resetirati ovom knjigom uređaj jer svatko može ukrasti moja sredstva u ovom trenutku.

Koristeći TREZOR i Ledger - kratko i slatko

Kada se setup završi možete početi da koristite Ledger. Samo replug flash disk, unesite PIN kôd, a ti si dobro ide. Interfejs je izuzetno intuitivan i ne zahtijeva puno objašnjenja.

Većina sučelja vrši se preko tipke na samom uređaju. Dugmad se može koristiti za listanje izbornika ili gurnuti istovremeno simulirati "odaberite".

TREZOR koristi sličan interfejs dva dugmeta ali su ugrađeni na suptilniji način u uređaj. Nije velika stvar, ali čini lakše da ih gurati slučajno .

Pošto ne postoji način da pristupi vašem novčaniku bez flash pogon povezali na računalo stvara sigurnije okruženje za slanje i primanje Bitcoine. To znači da čak i ako neko zna svoj PIN kod on ne može pristupiti svoj novac, jer on nema fizički uređaj.

To također znači da čak i ako je računalo koje koristite za slanje Bitcoin iz je ugrožena, jer vi koristite ono što je poznato kao dva Factor Authentication (2FA) i dalje si manje šanse da budu izloženi bilo kakve prijetnje (posebno man-in-the-middle napada).

Presude - ko je bolji? TREZOR ili Ledger?

U svim iskrenost, ne mogu reći nešto loše o Ledgeror TREZOR novčanik. Koristio sam oba TREZORand Ledger za dugo vremena i obojica su zapravo odlične proizvode.

Oba ova novčanika će vam dati vaš novac vrijedi, samo Ledger Nano S to radi na jeftiniji način. Trenutno košta oko 30 $ manje od TREZOR. Na kraju Pretpostavljam da se svodi na koji želite bolje u pogledu dizajna i ugleda.

Ledger je elegantniji, ali TREZOR je bio oko za duže vrijeme. To je tvoj poziv.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

Bitcoin Kazino pregled - 5 najboljih sajtova za Bitcoin kockanje

Post Tacocoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - gdje biste trebali kupiti Bitcoins?

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled

Post Tacocoin

Best Bitcoin usluge deponovanja

Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet pregled - To je zaista Cool Wallet