2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux) | Bosnian.Lamareschale.org

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Današnja post je o najboljem novčanike Desktop dostupan za čuvanje Bitcoine. Desktop novčanici su novčanike da pohraniti privatni ključ za Bitcoin na vaš hard disk. Po prirodi, desktop novčanike su sigurnije od mobilnog novčanika (jer oni su teže ukrasti).

Ako ste novi u svijetu Bitcoin i walletsplease gledati ovaj video prije nego što pročitate dalje:

Naravno desktop novčanike i dalje smatra "vruće novčanike", jer su povezani na internet. To ih čini inherentno nesigurno. Međutim, za male količine Bitcoin ili altcoin su dobro rješenje.

Za velike količine Bitcoin Uvijek koristite hladnu novčanike za pohranu poput papira walletor hardvera novčanik. Danas ću napisati komentar 4 različita desktop novčanike koji rade na sva 3 glavnim operativnim sistemima - Mac OS, Linux i Windows.

Electrum - The All Around za Bitcoin Desktop Wallet

Trebalo mi je vremena da počnu da koriste Electrum, ali kada jesam, nisam se okretao. Ja ću početi sa dole - Electrum je ružna. Sučelje izgleda kao 90-verziju Windowsa. Isto tako, ako ste potpuno novi u Bitcoin imam osjećaj da ćete se izgubiti vrlo brzo zbog neprijateljski sučelje.

Međutim, kad jednom preboli pitanja interfejs, Electrum je jedan od najsnažnijih, efikasan i siguran novčanike desktop tamo. Također je open source, što znači da mnogi ljudi su učestvovali u razmatranju i sastavljanja kod. To smanjuje šanse za malicioznog koda unutar softver za praktično nula.

U vremenima kada je Bitcoin mreža "gužva" i naknade za transakciju može poletjeti uvis, Electrum je jedna od rijetkih novčanika koji vam omogućava da zamijeniti naknade koje ste postavili na već emitovan transakcije. Ova funkcija je vrlo korisno kada ne možete dobiti transakciju za potvrdu.

Dodatne značajke uključuju adresa označavanje, naknada prilagodbe, kriptiranje vaš novčanik i potpisivanje / provjeru poruka (ovo je napredna funkcija).

U krajnjoj liniji, ovo je odličan novčanik. Ako razumete Bitcoin dovoljno dobar da ga koristi, ići za to. Electrum je dostupna za Mac, Windows i Linux.

Exodus - U zaglupljeni, prilično Bitcoin desktop novčanik

Ako ste tek počeli s Bitcoin i dalje pokušavamo da će završiti svoju glavu oko svega što se dešava, Exodus je pokrili. Exoduslaunched jula 2016. Godine, a od tada je dobila neke ozbiljne zamah.

Opet, ja ću početi sa dole - to nije open source. To znači da se programeri mogu potencijalno ubaciti maliciozni kod u softver bez tebe zna o tome. I naravno, kada je u pitanju novac, koji ima zatvoreni izvor program može podići određenu zabrinutost. Međutim, budući da predlažem da koristite desktop novčanika za male količine Bitcoin u svakom slučaju (zatvorena ili open source), onda to nije veliki problem u mojoj knjizi. Nikada nisam stavio u iznosu nisam spreman da rizikuje u bilo vruće novčanik (desktop, mobilnih ili web).

Exodus vam omogućava da drži razne altcoins kao što su Ethereum, Litecoin, Dash i još mnogo toga. Interfejs je super lako razumjeti, pa čak i ukupnog početnici će dobiti naviknem. Ako ste pronašli Electrum na zastrašujuće, ovo je odlična alternativa. Exodus je dostupna za Mac, Windows i Linux.

Bitcoin Core - Punih Bitcoin čvor novčanik za hardcore Bitcoiners

Sve novčanike smo do sada govorili su poznati kao SPV novčanika ili lite novčanika. To znači da oni nemaju potpunu kopiju blockchain u cilju verifikacije transakcija - oni relej na drugim računalima na mreži da im daju informacije transakcije.

Bitcoin Coreis punu čvor Bitcoin novčanik. To znači da kada ste preuzeli novčanik ćete preuzeti i cijeli blockchain na računalo. Ovo može biti stvarno neuredan kao veličina blockchain je preko 130SR i može potrajati neko vrijeme za preuzimanje. Međutim, nakon što blockchain se preuzima sada možete nezavisno potvrditi transakcija na mreži i ne treba niko drugi u sistemu vjerovati.

U svim iskrenost, ja ne mislim da je to vrijedno muke. Možete dobiti neke obrazovne vrijednosti od završetka ovog procesa, ali iz dana u dan transakcije i korištenje Bitcoin SPV novčanika su sasvim u redu. Bitcoin Core je dostupna za Mac, Windows i Linux.

Copay - A Multisig Bitcoin Desktop Wallet

Copay je novčanik kreirao BitPay, jedna od najvećih kompanija za pružanje platnih Bitcoin usluga oko. Novčanik je dostupan za većinu velikih platformi (mobilni i desktop) i predstavlja multisig novčanik. Koristeći Copay je multisig funkcija vam omogućava dodatnu sigurnost protiv krađe i mogla biti dobra opcija ako ne možete priuštiti hardver novčanik.

Copay je kod je open source, koji je dostupan za Windows, Mac i Linux i bio je oko od 2014.

Arsenal

Armoryis poznati i pouzdan brend kada je u pitanju Bitcoin sigurnosti, iako je novčanik je obično najbolji za naprednije korisnike. Ako ste u potrazi za novčanik koji naglašava sigurnost i sigurnost, Armory treba napraviti kratku listu kao novčanik ima razne enkripcije i hladnjače opcija.

Armory je među najcjenjenijih brendova kada je u pitanju Bitcoin security.Armory je dostupna za Mac, Linux, Windows Ubuntu i RaspberriPi.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitbay pregledao: kupovinu Bitkoina u Poljskoj

Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

Bitclub Network Review i Analiza

Post Tacocoin

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Post Tacocoin

Review: Paxful against Local Bitcoins

Post Tacocoin

Bitcoin Trader pregled - Da li je mogući 20% mesečni ROI?

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

MinerGate pregled: Da li je to legitimna rudarska operacija?