Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno? | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Više Bitcoin sigurnost = Manje fleksibilnost

Kada pogledate na različite opcije za Bitcoin sigurnost više učvrstili metoda je - manje fleksibilnosti imate u trošenju svoj novac. Na primjer, spremanje svoj novac na sigurnom novčanik papir, koji se smatra prilično sigurno vam omogućava samo na depozitni novac. Kada želite da ih povuku ćete morati pronaći Bitcoin klijenta i izvoz privatne ključeve.

Ono što je TREZOR i zašto je to drugačije?

Postavljanje TREZOR je prilično jednostavan. Možete priključiti uređaj na računalo, instalirati "most" koji omogućava TREZOR da komunicira sa računarom i slijedite upute.

Izbor PIN kod

PIN kod će se koristiti za identifikaciju da ste stvarni vlasnik TREZOR svaki put kada ga priključite u računalo. Proces podešavanja je da se koristi sataru kombinaciju kako TREZOR uređaja i računara u kako bi bili sigurni da će biti vraški teško da vam ukrasti PIN-a. To će vas pitati da kliknete na odgovarajuće brojeve na zaslonu računala ovako: međuvremenu prikaz stvarnog broja je vidljiv samo na TREZOR: Na taj način, čak i ako netko prati vaš pritisak na tipku oni neće biti u mogućnosti da zna šta PIN je. Kada postavljate svoj TREZOR po prvi put, morat ćete unijeti novi PIN dva puta. Imajte na umu da su brojevi prikazani na TREZOR promjena između unosa.

Zapisivanju Trezor sjeme - svog gospodara privatni ključ

Zatim ćete biti zatraženo da zapišete sjeme oporavak. Vaš sjeme je popis tajnih skup riječi koje ćete koristiti za oporaviti svoj novac u slučaju da ikad izgubite TREZOR. Uređaj će vam pokazati popis od 12 riječi (možete odabrati više za dodatnu sigurnost) koji ćete morati zapisati. Ova lista treba držati na sigurnom mjestu jer se može koristiti za oporaviti privatne ključeve.

Ti si dobar to ići!

Nakon što ste završili podešavanje morat ćete povezati TREZOR na bilo koji računar i pristup MyTREZOR.com - Ovo je klijent za Bitcoin TREZOR. Od tamo ćete biti u mogućnosti slati Bitcoins da ko god želite. Mogu Trezor biti sjeckan? Jedna od velikih stvari o TREZOR je da nema "korisničko ime" ili "lozinka" za svoj račun. Vaš vjerodajnice su vaši TREZOR uređaja. Dakle, ako netko ne dobije fizički pristup svom uređaju nema šanse da mogu pristupiti mom računu. Ali, ako je neko mogao dobiti pristup svom uređaju? kako o svom zlo napravio?!? Na "Evil Maid" napad je ime dato za napad koji je napravljen fizički (ne daljinski) na računaru koji je ostavio bez nadzora. Napadač ima mogućnost da fizički pristup računaru više puta bez znanja vlasnika - samo sliku koju je imao kuću sobarica koja je zlo :)

Za ekstremne zaštitu - podesite lozinku

U slučaju "zla Maid" vaše sjeme i privatni ključevi su u opasnosti. TREZOR je to riješiti što vam omogućava da dodate dodatnu zaštitu lozinku. To znači da ćete pamtiti frazu koja će se koristiti za pristup Bitcoine. Passphrase ne treba zapisani bilo gdje i treba ih napamet.

Kako bi bilo da iznude?

Kada se sve stvari ne uspiju, fizičke sile može biti posljednja stvar koja će se koristiti za pristup vašem Trezor, također poznat kao "5 dolara ključ napada" kao što je objašnjeno u sljedećoj slici: Za ovaj scenarij možete koriste različite passphrases - svaki od njih vodi u drugu količinu kovanica. Tako da će "dati" mamac lozinku vodi do male količine novca uz zadržavanje većine svoj novac siguran.

Tako je TREZOR 100% pun dokaz sigurna?!?

Ne, ništa je, ali to je tako blizu kao što dobiva. Čak i najnoviji sigurnosti propust naći u USB diskova se ne odnosi na TREZOR. Jedna stvar koja TREZOR ne može vas zaštiti od je phishing napada. To znači da neko može pokušati prevariti vas tako što ću vam poslati Bitcoin iz vašeg TREZOR na pogrešnu adresu. Međutim, to nije kvar uređaja - to je više od ljudskog kvar. Morate biti sigurni da osoba koju šaljete Bitcoins ko kažu da su (evo mog iskustva sa phishing). Za detaljne informacije o mogućim TREZOR prijetnje i kako se rješavaju se odnose na TREZOR sigurnosne prijetnje sectioninside njihov FAQ.

Dodatne razmišljanja o TREZOR

Moje iskustvo sa TREZOR je bio izuzetno prijatan. Setup je bilo lako, uređaj je intuitivan i sigurnosne mjere izgledaju prilično snažan. Takođe sam bio impresioniran tim kompanije kao što izgleda da su vrlo vješti profesionalci u oblasti Bitcoin sigurnosti. Svako ko je ozbiljan u vezi sigurnosti svoje Bitcoin 'bi trebalo da dobije TREZOR. Moja jedina briga sa TREZOR je u vezi sa njihovim Bitcoin klijenta. Mislim, recimo kompanija izlazi poslovanja - kako će i dalje biti u mogućnosti da pošaljem Bitcoin ako je klijent u kvaru? Pa očito nekoliko novčanike tamo već počeo da radi na TREZOR kompatibilnosti. Na primjer, Electrum ima TREZOR pluginwhich vam omogućava da uživate poboljšanu sigurnost TREZOR sa Electrum fleksibilnost.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Pregled EToro Cryptofund: Investiranje u Bitcoin, Ethereum i još mnogo toga

Post Tacocoin

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

Post Tacocoin

Indacoin pregled - Da li je Legit Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Post Tacocoin

Pregled CryptoSteel-a (spalio ga, prešao preko njega i razbio ga na zemlju)

Post Tacocoin

Coinmama protiv Coinbase-a - kupiti Bitcoin 150 dolara sa My credit card-om

Post Tacocoin

BitMEX pregled - Da li je Legit Bitcoin Margin Trading Exchange?

Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?