Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije | Bosnian.Lamareschale.org

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Možda je jedan od najstarijih igrača u Bitcoin novčanik marketis Electrum. Stvorena u novembru 2011. Godine Thomas Voegtlin od tada je modifikovan od strane raznih developera (kod je open source). Electrum je novčanik baziran klijent - što znači da je softver koji preuzeti i pokrenuti sa računara. To je dostupna samo za desktop računarima u ovom trenutku i možete ga preuzeti ovdje.

Electrum ponosi sljedeće prednosti:

Brzo

# 8211; klijent ne preuzimanje blockchain, ona traži da se informacije sa servera. Nema zastoja, uvijek up-to-date.

Siguran

# 8211; Vaš privatni ključevi su kodirane i nikada ne ostavite računalo. Vaš novčanik može se oporavio od tajna fraza. Također se možete zadržati vaše privatne ključeve nije, i idite na mreži kod gledanja samo novčanik.

Privatan

# 8211; Vaš privatni ključevi ne dijeli sa serverom. Ne morate vjerovati server sa svojim novcem. Vaš privatni ključevi su kodirane i nikada ne ostavite računalo. Server ne skladišti korisničkih računa. Niste vezani za određeni server i server ne treba da znate.

Još jedna velika prednost Electrum je da se može koristiti sa TREZORor knjigom tako da možete slati Bitcoin sa svog hladnog uređaja za pohranu kao dobro.

Mnogi Redditors također razmotriti Electrumto biti najbolji novčanik izrekao za stolno računalo. Ali danas želim da pogledam u Electrum sa stanovišta početnik gledišta jer uvijek činilo mi se da je novčanik je previše složen. Imajte na umu da nikada nisu koristili Electrum pred ovaj post i ja ću učiti kako da ga koristite kao ja idem.

Vrsta sablastan homescreen

Na prvi pogled, kada sletite na Electrum web sajt izgleda prilično čisto i razumljivo. Međutim, ja sam i dalje malo odvratiti od screenshotove kao onaj prikazan ispod kao početnik:

Samo izgleda previše tehničkih (IMO). Međutim, ovo je veliki skok od toga kako početne stranice se koriste za pogledati.

Jednom sam kliknite na "download" Ja dobiti mogućnost izbora između "jednostavnu instalaciju" i druge naprednije instalira (npr piton instalacija i developer instalacije). Ovo je stvarno dobro, jer znam gde da idem.

Proces instalacije je prilično jednostavna i ravno naprijed. Ona također ima opciju da radi sa hardverom novčanicima sam naveo gore. Postavljanje novčanike trebati malo više od jedne minute.

Jednostavan i do tačke (možda i previše jednostavno?)

Korisnički interfejs stvarnih novčanik je prilično ravno naprijed. Imate različite jezičke na vrhu koji vam omogućuju da bira između "pošalji", "dobiti" i druge opcije koje se odnose novčanik.

Na dnu imate postavke sistema kao što je promena lozinku, status mrežnog povezivanja i takođe "lite" modu, gdje možete samo brzo poslati Bitcoine ljudima.

Sve u svemu, vrlo je jednostavno. Moja jedina briga je da je za početnika ovaj novčanik i dalje može biti zbunjujuće, jer se fokusira na funkcionalnost, a ne korisničko iskustvo. Znači, ako ne znam ništa o Bitcoin i preuzeti ovaj novčanik neću znati šta bilo koju od stvari ovdje znači.

Dodavanje kratki savjeti alat za novčanik može pomoći očistiti od različitih polja ili čak početnike tutorijal za Bitcoin. Electrum ima vrlo široku documentationabout novčanik i aktivni kategoriji BitcoinTalk, gdje možete dobiti na vaša pitanja odgovorio. Međutim, kao i mnogi drugi novčanike tamo su fokusirani samo na funkcionalnost, a ne na ono što je poznato kao kupca stupanje na scenu ".

Kupac stupanje na scenu je proces povećanja vjerojatnost da novi korisnici postati uspješan prilikom usvajanja vaš proizvod. Postoji velika websitethat prikazuje različite primjere takvih procesa u dobro poznate kompanije. Ali pretpostavljam da je to cijena koju obično platiti za stvaranje neprofitne komad softvera. Ljudi koncentrirati samo na upotrebljivosti, a, nažalost, to je ono što otežava novčanik na kraju.

Da sumiramo stvari - Electrum je veliki brz, siguran i stabilan novčanik, međutim ne odgovara početnike. Novčanik je izgleda da se dug put jer je prvi počeo, a također stekla masivan povjerenje u Bitcoin reddit zajednice. Dakle, ako znate malo o Bitcoin ovo je definitivno dobar izbor.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

Bitcoin protiv Ethereum: Upoređivanje kriptokutnosti

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

Antrouter R1 pregled - Antminer Wireless Miner

Post Tacocoin

Moj novi najbolji Bitcoin i altcoin novčanik - Pregled Exodusa novčanika