GreenAddress.it pregled | Bosnian.Lamareschale.org

GreenAddress.it pregled

GreenAddress.it pregled

Kad sam počeo sa Bitcoin, bilo je vrlo malo izbora u odjelu novčanik, ali ovih dana ima toliko da može biti prilično zbunjujuće. Obično jednostavno preporučiti novčanik za početnike ali ovi novčanike se ažurira često donošenje takve preporuke samo privremeno relevantno. Dakle, ovdje će, nadamo se biti prvi u nizu softvera novčanik mišljenja, dajući vam ideju o tome šta različitih Bitcoin novčanike nude i pomaže vam da odaberete jedan za vas.

Ovi pregledi ne uključuju "rezultate", već preporuke. Svaki novčanik komentar: u ovoj seriji će se revidirati, jer je to dobro za nešto ili nekoga, ne zato što su "najbolji" ili "najgore", ili negdje između.

Disclosure: Upoznat sam sa osnivačem GreenAddress.it i njega ugostili dok pohađaju BitcoinTLV konferenciji u 2014. To mi je omogućilo da se bliži pogled na GA.it iz perspektive osnivača.

Platforme - Web, Desktop, Android, iOS

GreenAddress.it (ili GA.it za kratko) je jedan od onih novčanika što je više nego samo aplikaciju. Kada otvorite GA.it novčanik, kao i mnoge druge novčanike, zapravo stvarate sjeme koje se mogu ponovno koristiti i uvoziti u bilo GA.it aplikacije (kao što su na telefonu, preglednik, hardver novčanik, itd). Tu je i verzija preglednika (ne instalirajte potrebne, dostupan za sve platforme) sa svim karakteristikama, ako nisi previše zabrinuti za sigurnost. Međutim, kada otvorite svoj novčanik u vašem pretraživaču to će vas upozoriti na najbolje prakse sigurnosti (kao što je dobro novčanike treba), i da će preporučiti skidanje lokalno instalirane aplikacije na Android, iOS ili desktop koristeći Chrome sandbox ekstenzija (podržava Windows, Mac i Linux). Verzija desktop zahtijeva da je instaliran Chrome, mada ne zahtijeva zapravo koristi Chrome.

TL; DR

# 8211; GA.it pokriva sve glavne platforme sa lokalno instalirane aplikacije i također nudi web verziju. To je kompatibilnost cross-platform u mojoj knjizi.

Privatni Keys - 2 od 2, nevjeran

GreenAddress je dizajniran s namjerom da ponudi rješenje za transakcije 0-potvrde pomoću "Zeleni" adrese za slanje. To znači da bilo koje usluge ili trgovac koji vjeruje GreenAddress može biti siguran da se transakcije poslati preko GA.it neće biti dvostruko Utrošak (a time i poštedim od čeka potvrda). Oni to čine tako što njihove novčanike koristiti 2 od 2 multisig, držite jedan ključ i GreenAddress.it drži drugi ključ. GA.it ne može da transakcije koje ne odobravam, jer držite drugih ključnih.

Svaki put kada napravite ili primiti transakciju, GA.it će vam poslati nTimeLock-ed potpisao transakcije tako da je moguće da se oporavim svoj novac, čak i ako GA.it iznenada nestane koristeći open source alat nazvan nježni. To čini novčanik nevjeran (hvala, poslušnost) ali ako GreenAddress.it ikada ne nestane to bi zahtijevalo malo angažmana.

GA.it vam omogućava da kreirate 2 od 3 multisig računima koji vam omogućiti da zadržite 2 ključeva. To znači GA.it ne može pružiti sigurnost 0-potvrda transakcije, međutim, takođe omogućava da imate potpunu kontrolu bez nTimeLock-ed transakcija i njihovih alata (koristeći Electrum) i čini novčanik potpuno nepovjerljiv. GA.it pruža korak po korak vodi upravo kako da se oporavim vaš novčanik za svaku metodu.

TL; DR

# 8211; Držite privatni ključ i GA.it ima privatni ključ, međutim, da je nevjeran. Takođe, moguće je držati 2 od 3 privatnih ključeva.

Korisničkog iskustva i Značajke

GA.it je potpuna sa svime što biste očekivali od novčanika. Osnovne karakteristike uključuju:

  • Mnemonic sjemena (lako zapisati za backup)
  • PIN sigurnost
  • Dva faktora autentifikacije (putem e-pošte, Authenticator, SMS-a ili telefona)
  • Automatski prijevod na domaću valutu i decimalnih denominacije (BTC, mBTC, bita, itd)
  • Odvojenog računovodstva (što vam omogućava da koriste posebne "računi" u istom novčaniku)
  • Barkodova za slanje / primanje, kao i uvoz / izvoz

Dodatne funkcije (mnogi su zahvaljujući 2 od 2 multisig modela):

  • Postaviti ograničenja potrošnje: to omogućava da provedu do granice prije nego što je potrebno dva faktora autentifikacije
  • Povežite se na naloge na društvenim mrežama: to omogućava drugima da vam pošalju novac bez potrebe da dijele Bitcoin adrese, kao i aktiviranjem "gledati samo" mod preko tih računa
  • Plaćanje URL: ovo vam omogućuje stvaranje link koji može generirati Bitcoin adresu iz novčanika; ovo je vrlo korisno za primanje savjeti ili isplate bez potrebe da ručno dijeliti Bitcoin adresa
  • Potvrda instant transakcije (dostupno samo za prateće usluge i trgovci)

Što se tiče UX, moram priznati da GA.it je malo slab na ovom polju u odnosu na druge novčanike. Ponekad se čini kao da oni nude previše mogućnosti. Novčanik nema jak dojam estetske i udobnost. Novčanike za sve platforme su zapravo istu bazu, a kada se iz jedne platforme na sljedeću to izgleda kao potpuno isti novčanik. Jedini izuzetak je "lite" verzija za Android nazvan GreenBits, koji zapravo izgleda kao pravi mobilni novčanik. Ona nema sve značajke (koje se i dalje može lako pristupiti sa "puno" verzija), ali to je stvarno puno udobnije za mobilnu upotrebu i prija.

Imam samo jedan mali zamerka sa UX i kada nemate dovoljno novca za naknade novčanik ne pomogne - to jednostavno kaže: "nema dovoljno sredstava". Većina novčanike će pitati da li želite da pošaljete malo manje da prostora za naknadu à la Mycelium, pa čak i BC.info. To može biti mala stvar, ali mislim da ove vrste UX stvari biti važno - toliko mnogo puta želio sam da pošalje ostatak promjene u mom GA.it novčanik i morao sam da pogodim koliko napustiti za naknadu.

TL; DR

# 8211; Jedan od najvažnijih potpuno opremljen novčanike tamo, ako pogledate oko sebe ćete tada pronaći više nego što ste mislili tražite u novčaniku. Izgleda kao puno radno vrijeme programer izgrađen aplikacije sa samo pola radnog vremena dizajner.

Sažetak

Mislim da je ovo novčanik nudi dobre osobine, dobra sigurnost i blago slabi korisničko iskustvo. Ako ste u potrazi gdje zadržati većinu svog "vruće" novac (oni koji nisu u hladnjači) Ja bih obično preporučio GA.it. Ako ste paranoični tip i tražite potpuni trustlessness možete koristiti 2 od 3 računa i dalje dobiti većinu funkcija, međutim možda razmotriti i druge novčanika (vjerovatno sa snažnim sigurnost multisig). Ja obično ne preporučujem ovaj novčanik za početnike zbog dizajna aspekt i količinu vremena i truda to zahtijeva da otvori novčanik (30 sekundi umjesto 5 sekundi za druge jednostavne novčanike), ali i zbog toga što početnici ne treba ili da sve ove osobine. Međutim, kombinacija karakteristika i mobilnu verziju novčanika čine ovaj novčanik jedan od mojih ličnih favorita.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Promenljivo protiv ShapeShift - Instant razmena kriptokutnosti

Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Post Tacocoin

MinerGate pregled: Da li je to legitimna rudarska operacija?

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

Najbolji Ethereum novčanik (Update 2018) - 5 opcija pregledanih

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Bitconnect pregled: Da li je Legit?

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?