Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika | Bosnian.Lamareschale.org

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Značajni: 10. Juna 2017. Sigurnost bug je prijavljen u vezi Jaxx. Vrijeme Jaxx je obaviještena o tome, međutim nisu implementirali Fix još. Predlažem izbjegavanje Jaxxuntil ovaj se bavi.

Nedavno sam pregledao najbolje Ethereum novčanike aroundand došao preko puta Jaxx- nezavisna Bitcoin novčanika koja je dostupna za većinu uređaja (Windows, Apple i Linux desktop, Android i iOS mobilne i tablet, a Google Chrome i Firefox ekstenzije.)

Danas bih da se dublje u Jaxx i vidjeti kako se poredi sa drugim uspešnim desktop novčanike. Za ovaj pregled sam skinuo Mac OS desktop verzija i verzija iOS-u.

Spojler popustu - Bio sam prilično impresioniran.

Dizajn je super, korisnički interfejs je nevjerojatna

Prva stvar koju sam primijetio o Jaxx je dizajn. Novčanik koristi lijepa, minimalistički crne ekrane koje donose jednostavnost za korisnika. Međutim, to nije ono što si me prodao na novčanik. Ono što je zaista neverovatno, po mom mišljenju bio jednostavan sučelje.

Čak i ako ste potpuni početnik verovatno ćete uspeti da koriste Jaxx bez puno problema. Podešavanje je prilično jednostavna i tekuće upotreba je ograničena na osnove, kao što su "pošalji" / "dobiti" i mijenjanje tipa valute.

Sa Bitcoin i cryptocurrencies takva tehnički predmet nam je stvarno potrebno ovu vrstu proizvoda koji ne plaši korisnik dalje.

Međutim, činjenica da je sučelje je minimalan ne znači da Jaxx ne dostavi korisnik sa naprednim funkcijama. Kada kliknete na gumb "Menu" (gore desno) možete dobiti sve vrste napredne funkcije, uključujući:

  • Dodavanje / uklanjanje različitih podrška valutu
  • Koristeći različite kurseva
  • Postavljanje veličine naknade transakcija za brže / sporije potvrde (vidi sliku ispod)
  • Prikazivanje privatni ključ novčanika
  • Novčanik backup
  • Uvoze sredstva iz papira novčanika
  • Postavljanje sigurnosti PIN

Ove opcije vjerojatno pokrivaju većinu, ako ne i sve, funkcije obično traže u novčaniku. Također, svaku funkciju dolazi s malim alatom dojavu da objašnjava više o tome, tako da ne morate ići u potrazi web za objašnjenja.

Altcoin podrška dostupna je za većinu velikih kovanice

Jaxx nije samo Bitcoin novčanik, ona također podržava puno drugih velikih altcoins uključujući: Ethereum (ETH i ETC), Dash, Augur (REP), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC) i RSK.

Dodavanje ili uklanjanje valute traje samo dva klika - Idite na "meni" -> "Novčanici" i odabrati koji valute želite imati na svom Jaxx novčanik.

ShapeShift integracija je igra changer

Jedan od važnijih funkcija Jaxx ima to nije dostupan u drugim novčanicima je izgrađen u integraciji sa ShapeShift. ShapeShiftis razmjena usluga za konverziju između blockchain tokena i kovanice. ShapeShift je direktno integrirana u Jaxx kako bi se omogućilo za konverziju iz aplikacije između svih valuta Jaxx podržava. Evo jedan minut objašnjenje o tome kako ShapeShift radi:

To znači da možete razmijeniti Bitcoin za ETH, na primjer, unutar aplikacije. Kako bi se to učini samo kliknite na ikonu lisica unutar aplikacije (vidi dolje) i odlučiti šta i koliko želite razmijeniti.

Neki dodatni razmišljanja o Jaxx

Jedan od nedostataka Jaxx je da to nije open source. Međutim, programeri su izvorni kod slobodno dostupan za svakoga tko je u potrazi za komentar o ga na novčanik homepage. Podrška za novčanik se vrši preko sistema karata, a postoji i robustan FAQ pagein cilju rješavanja problema na svoju ruku.

Takođe sam pokušao izgledati za komentare online vezi Jaxx. Nisam pronašao nekoliko peoplewho imao issueswith novčanik u prošlosti. Međutim, nisam mogao naći ništa negativno od posljednja 3 mjeseca. Takođe sam pronašao neke prilično pozitivan reviewsabout novčanik tako da mislim da je to privatna stvar.

Trebate koristiti Jaxx?

Sam ranije pregledao Exodus, veliki desktop novčanik po mom mišljenju, i moram da kažem, mislim Exodus je pronašla svoj meč. Jaxx je nevjerovatan komad softvera, i za razliku od Exodus je dostupna preko odbora za mobilne i desktop slično.

Rekavši to, kompanija je još uvijek mlad (samo godinu i po dana, mislim). Dodati i činjenicu da Jaxx je vruće novčanik i dođete do zaključka da to nije mudro zadržati veliku količinu novca na to. Ovo nije nužno veze sa Jaxx, to je samo osnovni mjera sigurnosti - nikada zadržati veliku količinu novca na vrelom novčanik. Za velike količine uvijek koristiti hardverski novčanik (npr TREZOR, Ledger), ali za manje "iz dana u dan", iznosi Jaxxis odličan izbor u mojoj knjizi.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?

Post Tacocoin

MinerGate pregled: Da li je to legitimna rudarska operacija?

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Antrouter R1 pregled - Antminer Wireless Miner

Post Tacocoin

Bitclub Network Review i Analiza

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

HitBTC pregledao: Da li je sledeća velika berza?

Post Tacocoin

Coinbase protiv Circle - Probao oboje sa $ 500 Evo šta sam pronašao

Post Tacocoin

Podarite Gift Bitcoin za Božić - Bitcoin Gift Ideje

Post Tacocoin

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Post Tacocoin

Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri lozinki 2017